ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Έφτασε έως τα 31.500 δολάρια σε υψηλό 13 μηνών

Bitcoin: Έφτασε έως τα 31.500 δολάρια σε υψηλό 13 μηνών
AP

Υψηλό 13 μηνών στα 31.500 δολάρια άγγιξε το Bitcoin, με άνοδο 2,83% στα 31.369 δολάρια το μεσημέρι της Πέμπτης 6/7, συμπαρασύροντας ανοδικά με 2,21% το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα Ethereum, που διαπραγματεύεται στα 1.952 ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς βρήκε πρόσφατα στήριξη λόγω των σχεδίων των διαχειριστών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock -του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο- να ξεκινήσει ένα ETF για την αγορά Bitcoin.

Σύμφωνα με το Marketwatch, ο Nasdaq υπέβαλε εκ νέου την αίτησή του για την εισαγωγή του ETF της BlackRock, σύμφωνα με μια ενημέρωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, αφού η SEC φέρεται να είχε εκφράσει ανησυχίες μετά την αρχική αίτηση.

Μιλώντας στο FOX Business Network, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, δήλωσε πως δεν ήταν ποτέ εντελώς αρνητικός απέναντι στο Bitcoin.

«Ήμουν επιφυλακτικός επειδή οι πρώτοι χρήστες ήταν, χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό για, ας πούμε, παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε.

«Νομίζω ότι, καθώς έγινε πιο προσιτό και, επίσης, πιστεύω ότι ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων είναι να ψηφιοποιούν τον χρυσό με πολλούς τρόπους», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ