ΑΓΟΡΕΣ

Η ζήτηση για το ETF εκτόξευσε το Bitcoin πάνω από τις 50.000 δολάρια

Η ζήτηση για το ETF εκτόξευσε το Bitcoin πάνω από τις 50.000 δολάρια
AP Photo (Φωτογραφία Αρχείου)

Για πρώτη φορά από το 2021 το bitcoin έφτασε να ξεπερνάει τις 50.000 δολάρια, αλλάζοντας το πτωτικό κλίμα που επικρατούσε από την αρχή της χρόνιας με πτώση άνω του 20%, κάτω από τις 40.000 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο διαπραγματευόταν στα 50.100 δολάρια νωρίς το πρωί της Τρίτης 13/2 στο Λονδίνο, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει μέχρι τα 50.379 δολάρια. Το token έχει τριπλασιάσει την αξία του από τις αρχές του περασμένου έτους μετά από μια βουτιά 64% το 2022. Το bitcoin παραμένει περίπου 19.000 δολάρια κάτω από το ιστορικό υψηλό που είχε επιτευχθεί τον Νοέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ώθηση στο πρόσφατο ανοδικό ράλι δίνει η αισιοδοξία ότι η έγκριση των spot διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων Bitcoin (ETFs) στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή από την κύρια αγορά.

Όπως σημειώνεται, η ανάκαμψη των τιμών των κρυπτονομισμάτων καταγράφεται την ώρα που οι προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική αυξάνουν την ελκυστικότητα των πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων.

«Η όρεξη για ρίσκο έχει περάσει και στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Κρις Νιούχαουζ, αναλυτής της DeFi στην Cumberland Labs.

Αξίζει να σημειωθεί πως το άλμα ώθησε σε κέρδη και τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με την αγορά κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, η Bitcoin proxy MicroStrategy Inc. ενισχύθηκε κατά 11%, η πλατφόρμα συναλλαγών Coinbase Global Inc. είδε κέρδη 3,8% και η Marathon Digital Holdings Inc. σημείωσε άλμα 14,2%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ