ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Προαιρετικό το μειωμένο ωράριο, θα δοκιμαστεί και θα κριθεί

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Προαιρετικό το μειωμένο ωράριο, θα δοκιμαστεί και θα κριθεί
«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Εμπορικών Συλλόγων να τακτοποιούν τα του οίκου τους» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μειωμένο ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα της πόλης που επιθυμούν να το ακολουθήσουν. 

«Το καινούργιο ωράριο είναι προαιρετικό. Θα δοκιμαστεί, θα κριθεί και αν χρειαστεί κάτι να διορθώσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε αμέσως», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του ΕΣΘ είναι τα καταστήματα να λειτουργούν Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο έως τις 4 το απόγευμα και τις υπόλοιπες μέρες έως τις 7, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 15%.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Εμπορικών Συλλόγων να τακτοποιούν τα του οίκου τους, εδώ και 20 χρόνια, οι Εμπορικοί Σύλλογοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων», σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης.

«Δεν χάνονται θέσεις εργασίας»

Παράλληλα ο κ. Φιλιππίδης, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και στο CNN Greece μετά την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εκτίμησε ότι δεν επηρεάζεται η απασχόληση. «Οι συμβάσεις εργασίας απαιτούν 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, η δική μας πρόταση, μιλά για 45 ώρες την εβδομάδα. Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, ίσως κερδίζοντας 15% από το ενεργειακό κόστος, να χαθούν 6 ώρες υπερωριακής εργασίας/εβδομάδα ή 2 ρεπό τον μήνα», διευκρίνισε.

«Εμείς κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε την αγορά να σταθεροποιηθεί γιατί πιστεύουμε πως η αγορά της Θεσσαλονίκης είναι ένα στολίδι και πρέπει να διαφυλάξουμε πως θα είναι όρθια την επόμενη ημέρα», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ