Goldman Sachs: Θα πληρώσει 215 εκατ. δολάρια μετά τις κατηγορίες για μισθολογικές ανισότητες
Το ποσό των 215 εκατ. δολάρια συμφώνησε να καταβάλει η Goldman Sachs για να βάλει ένα τέλος στις κατηγορίες πως «συστημικά» πλήρωνε με χαμηλότερο μισθό τις γυναίκες εργαζόμενες του.
Η μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για υπόθεση μισθολογικών ανισοτήτων εις βάρος γυναικών, που ξεκίνησε το 2005, «έληξε» με έναν ακριβό διακανονισμό, μόλις ένα μήνα πριν τη δίκη που είχε προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη.
Πρόκειται για μία υπόθεση που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς αφορά έναν κλάδο, όπου γυναίκες είχαν σπεύσει επανειλημμένα να καταγγείλουν συμπεριφορές άδικης μεταχείρισης που απειλούσαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη υπόθεση συμμετείχαν περίπου 2.800 εργαζόμενες της τράπεζας.
Όπως αναφέρεται, το ποσό του διακανονισμού είναι μεγαλύτερο από αυτό που κατέβαλε η Smith Barney πριν από δεκαετίες, πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, για την υπόθεση που έγινε γνωστή ως Boom-Boom Room.
Σύμφωνα με το Bloomberg News περίπου το ένα τρίτο του εν λόγω ποσού αναμένεται να διατεθεί για αμοιβές των δικηγόρων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PwC: Πάνω από 50 χρόνια για να εξαλειφθεί το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών
SPONSORED
Το πείραμα του ελληνικού ακτινιδίου στην αχανή αγορά της Ινδίας
07:50
Διαρροή χημικής ουσίας σε εταιρεία στη Γερμανία - Ένας νεκρός και 17 στο νοσοκομείο
07:42
Πειραιάς: Ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο 24χρονης από μπαλκόνι - Τι κατέθεσε ο 50χρονος
07:33
Προς διάλυση η ΚΟ της Νέας Αριστεράς: άρχισαν παραιτήσεις βουλευτών
07:24