ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MeXOXO: Αυτή η ΜΚΟ κάνει πραγματικότητα το επιχειρηματικό όνειρο των γυναικών!

MeXOXO: Αυτή η ΜΚΟ κάνει πραγματικότητα το επιχειρηματικό όνειρο των γυναικών!

Η President Hult Prize Greece και Ιδρύτρια του MeXOXO, Ελπίδα-Αναστασία Κόκκοτα, μιλά στο CNN Greece για το όραμά της και την θέλησή της να βοηθήσει 5.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020!

Η MeXOXO δημιουργήθηκε το 2013 και είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, που υποστηρίζει την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, το Νεπάλ, την Λιβερία και την Ελλάδα μέσω εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα την επιχειρηματικότητα. Το πρότζεκτ ξεκίνησε όταν, το 2010 η Ελπίδα-Αναστασία Κόκκοτα έφυγε για την Βοστώνη ώστε να πραγματοποιήσει το μεταπτυχιακό της MBA.

Μέσα από την εμπλοκή της στο Hult Prize -τον μεγαλύτερο διαγωνισμό του κόσμου για την κοινωνική επιχειρηματικότητα-, γνώρισε τον Muhammad Yunnis και τον προσωπικό του σύμβουλο, οι οποίοι έγιναν και μέντορές της. «Ελπίδα, βλέπω την φωτιά στα μάτια σου να αλλάξεις τον κόσμο. Γιατί δεν το κάνεις;», μου είπε κάποια στιγμή και έφυγα για το Μεξικό, όπου και ξεκίνησα το MeXOXO.

Η MeXOXO, από το 2013 έχει υποστηρίξει περισσότερες από 2.000 γυναίκες από Μεξικό, Η.Π.Α., Νεπάλ και Ελλάδα! Μάλιστα, η Ελπίδα Κόκκοτα έχει δεσμευτεί πρώτα στον εαυτό της και μετά στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, να βοηθήσει μέσω των δράσεών της 5.000 γυναίκες στον κόσμο μέχρι το 2020.

Η President Hult Prize Greece και Ιδρύτρια του MeXOXO, Ελπίδα-Αναστασία Κόκκοτα, μιλά στο CNN Greece και για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται μέσω της MeXOXO, να βοηθηθούν οι γυναίκες της Σίφνου που θέλουν να επενδύσουν σε έναν επιχειρηματικό κλάδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ