ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Southeast Europe Energy Forum 2019

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Southeast Europe Energy Forum 2019

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) διοργανώνουν το Southeast Europe Energy Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο The ΜET στη Θεσσαλονίκη. 

Το Forum, που έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ετήσιο θεσμό διαλόγου γύρω από τις εξελίξεις στο ενεργειακό γίγνεσθαι, λαμβάνει χώρα μία ημέρα πριν ανοίξει τις πύλες της η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, και αποτελεί σημείο συνάντησης μεταξύ φορέων, εμπειρογνώμων, επιχειρήσεων του τομέα ενέργειας, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής από την Ελλάδα και από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Στην εποχή μας η ενέργεια κατέχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και στις εξελίξεις της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία η χάραξη μιας ενιαίας ενεργειακής στρατηγικής μεταξύ των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, ώστε τόσο η Ελλάδα όσο και οι γειτονικές χώρες να καταφέρουν να αξιοποιήσουν καλύτερα τη γεωγραφική τους θέση και τους διαθέσιμους ενεργειακούς πόρους, αλλά και να εξασφαλίσουν πιο αξιόπιστο, αυτοδύναμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό, που θα οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Όπως πέρυσι, έτσι και στη φετινή διοργάνωση, οι υψηλοί προσκεκλημένοι - ομιλητές θα καταθέσουν την άποψή τους συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ενίσχυση του διαλόγου γύρω από τα κρίσιμα ενεργειακά ζητήματα.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στο φετινό Forum είναι:

-Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα σε Βαλκάνια και ΝΑ Μεσόγειο

-Υπερατλαντικές ενεργειακές συνεργασίες

-Χρηματοδότηση επενδύσεων στην ΝΑ Ευρώπη

-Το νέο ενεργειακό τοπίο στη ΝΑ Ευρώπη

-Ανάπτυξη των υποδομών του φυσικού αερίου

-Ανάπτυξη στην ΝΑ Ευρώπη: Μια ελκυστική περιοχή;

-Περιφερειακές συμμαχίες και συνεργασίες

Στο Southeast Europe Energy Forum το παρόν θα δώσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ενώ παράλληλα έχουν προσκληθεί οι υπουργοί ενέργειας της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Β. Μακεδονίας καθώς και εκπρόσωπος από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Southeast Europe Energy Forum πατήστε EΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ