ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εφραίμογλου: «Πύλη» του Κατάρ προς τις ευρωπαϊκές αγορές η Ελλάδα

Εφραίμογλου: «Πύλη» του Κατάρ προς τις ευρωπαϊκές αγορές η Ελλάδα
ΕΒΕΑ - ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στην προοπτική νέων συμπράξεων με το Κατάρ σε τομείς όπως το εμπόριο και οι επενδύσεις, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και ο αθλητισμός, επικεντρώθηκε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του Κατάρ, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σταδιακή ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ τις τελευταίες δεκαετίες και στην αμοιβαία δέσμευση και των δύο χωρών να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, αξιοποιώντας τις μοναδικές στρατηγικές τους θέσεις.

Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, η κυρία Εφραίμογλου:

«Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρει στο Κατάρ μια πύλη προς τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ο ισχυρός ενεργειακός τομέας του Κατάρ και τα σημαντικά οικονομικά αποθέματα παρέχουν στην Ελλάδα πολύτιμες επενδυτικές ευκαιρίες. Βασικοί τομείς στρατηγικής σημασίας και για τις δυο χώρες, είναι η ενεργειακή συνεργασία, η επενδυτική και οικονομική συνεργασία, οι τουριστικές υποδομές, η ακίνητη περιουσία, η διαφοροποίηση του εμπορίου και η καινοτομία».

Σε ερώτηση σχετικά με τους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν η Ελλάδα και το Κατάρ να επεκτείνουν τις διμερείς οικονομικές τους σχέσεις, η κυρία Εφραίμογλου ανέφερε ενδεικτικά τις μεταφορές, την ενέργεια, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τον αθλητισμό, εξηγώντας ότι η Ελλάδα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στους συγκεκριμένους τομείς, με αξιοσημείωτο επιχειρηματικό δυναμικό, ισχυρό διεθνή προσανατολισμό, τεχνογνωσία και εξειδίκευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ