Handelsblatt: Η αισιοδοξία επιστρέφει στην Ελλάδα
Για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου κάνει λόγο η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «Η αισιοδοξία επιστρέφει».
Η γερμανική εφημερίδα τονίζει μάλιστα ότι ειδικοί της ελβετικής τράπεζας UBS χαρακτηρίζουν τα ελληνικά ομόλογα ως τις «κορυφαίες επενδυτικές προτάσεις για το 2018».
Την Δεύτερα -γράφει η Handelsblatt- η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έπεσε ακόμα και κάτω από το 4,5% σε προ κρίσης επίπεδα. (...) Οι επενδυτές ωστόσο ζητούν ως αντάλλαγμα ένα επιτόκιο κατά 3% υψηλότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα ομόλογα άλλων χωρών της κρίσης. Την ίδια στιγμή όμως η πορεία των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύει ότι τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κρίση αποτελεί παρελθόν.
Πριν από το τέλος του προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση δύο ή τριών τίτλων με σκοπό να αντλήσει από τις αγορές περίπου 6 δις ευρώ. Η αρχή θα γίνει πιθανότατα τον Ιανουάριο με ένα επταετές ομόλογο. Μέχρι σήμερα όμως οι οίκοι αξιολόγησης δεν αναβαθμίζουν τα ελληνικά ομόλογα. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει κι άλλα βήματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης πριν θέσει τέλος στην εξάρτηση από τους δανειστές και αρχίσει και πάλι να αναχρηματοδοτείται στις αγορές. (...) Για τολμηρούς επενδυτές ωστόσο τα υψηλά επιτόκια αποτελούν ευκαιρία. Αν το πρόγραμμα προσαρμογής παραμείνει σε τροχιά τότε ίσως οι επόμενοι μήνες αποδειχθούν ακόμα πιο επικερδείς.
Εκλογικό τεστ για Μερτς οι εκλογές στη Ρηνανία - Παλατινάτο: Μάχη στήθος με στήθος με το SPD
11:20
Η κρίση στα Στενά του Ορμούζ μπλοκάρει τις Ferrari και όχι μόνο
11:08
Συνελήφθη 17χρονος οδηγός μηχανής μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη - Βεβαιώθηκαν πρόστιμα πάνω από 22.000 ευρώ
10:56
Forbes: Πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός ο Άνταμ Σάντλερ - Ποιοι συμπληρώνουν τη «χρυσή» δεκάδα (pics)
10:44