ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Παραιτήθηκε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος από CEO

Folli Follie: Παραιτήθηκε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος από CEO
EUROKINISSI

Οκτώ μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Folli Follie και αφού ενδιάμεσα η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει ποινικές διώξεις στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και στα μέλη της διοίκηση της εισηγμένης που παραποιούσαν τα οικονομικά αποτελέσματα της, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η Folli Follie ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο πως ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος υπέβαλε σήμερα με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου FF Group την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με άμεση ισχύ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αν και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κουτσολιούτσου, τού ζήτησε να παραμείνει στο ΔΣ της εταιρείας ως μη εκτελεστικό μέλος, «για να συμβάλλει στο έργο και την προσπάθεια της νέας Διοίκησης».

Ο κ. Κουτσολιούτσος αποδέχτηκε έτσι να παραμείνει ως απλό μη εκτελεστικό μέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Συζητήσεις με επενδυτές

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie προχώρησε σήμερα στην παρουσίαση της προτεινόμενης χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης του Ομίλου, κατόπιν μακροσκελών συζητήσεων με τους συμβούλους μιας ad hoc ομάδας πιστωτών μη εξασφαλισμένων απαιτήσεων, καθώς και όλων των κατόχων ομολόγων Schuldschein.

Το σχέδιο επικεντρώνεται στην αναμόρφωση και επανατοποθέτηση των εμπορικών σημάτων του, Folli Follie και Links of London, και στη βελτίωση της κερδοφορίας των δραστηριοτήτων διανομής. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η εταιρεία αναθεωρεί τη λειτουργική της δομή και αποσκοπεί στο διαχωρισμό του Ομίλου σε τέσσερις ξεχωριστούς επιχειρηματικούς τομείς, ο καθένας με τη δική του διεθνή διοικητική ομάδα Folli Follie (μάρκα), Links of London (μάρκα), καταστήματα μόδας και πολυκαταστήματα και καλλυντικά.

Κατά τη Διοίκηση της εισηγμένης, η προτεινόμενη αναδιάρθρωση λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων μερών και αποσκοπεί στην παροχή επαρκούς νέας χρηματοδότησης προς τον Όμιλο για την επίτευξη της απαιτούμενης λειτουργικής ανάκαμψης και μιας βιώσιμης κεφαλαιακής δομής που θα διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας του.

Το ΔΣ πιστεύει ότι, εφόσον επιτευχθεί, η αναδιάρθρωση θα παράσχει στον Όμιλο σταθερή και βιώσιμη κεφαλαιακή δομή, μεγαλύτερη ρευστότητα και βελτιωμένη εταιρική δομή. «Η υποστήριξη της αναδιάρθρωσης από τους ενδιαφερομένους συνεπάγεται την επίτευξη από τον Όμιλο των στρατηγικών σκοπών του και την βελτίωση της χρηματοοικονομικής του απόδοσης, όπως περιλαμβάνεται στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Όμιλος έχει οφειλή 41,7 εκατ. ευρώ βάσει διαφόρων δανειακών συμβάσεων με τις ελληνικές Τράπεζες. Αυτό το ποσό υπόκειται σε διακυμάνσεις λόγω των δεδουλευμένων τόκων (που αυξάνουν την οφειλή) και λόγω της λήξης εγγυητικών επιστολών (γεγονός που μειώνει την οφειλή). Τα δάνεια αυτά είναι εξασφαλισμένα με ενέχυρο επί των μετοχών της εταιρείας και της θυγατρικής της, Folli Follie Συμμετοχών ΑΕ, στα Αττικά Πολυκαταστήματα.

Η Εθνική Τράπεζα, στην οποία μεταβιβάστηκαν οι απαιτήσεις όλων των άλλων ελληνικών Τραπεζών, επέσπευσε πλειστηριασμό αυτών των μετοχών στις 12 Δεκεμβρίου 2018 και η εταιρεία αναμένει επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Η Folli Follie αναμένει ότι το πλειστηρίασμα θα είναι επαρκές για την αναλογική αποπληρωμή των τραπεζών, ενώ το υπολειπόμενο πλειστηρίασμα, που θα καταβληθεί στον Όμιλο, αναμένεται να είναι ελάχιστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ