ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη κατοικία και ρύθμιση εισφορών: Το «πράσινο φως» περιμένουν στην κυβέρνηση

Πρώτη κατοικία και ρύθμιση εισφορών: Το «πράσινο φως» περιμένουν στην κυβέρνηση
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το «πράσινο φως» των θεσμών περιμένουν στο οικονομικό επιτελείο για δύο σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις: το νέο νόμο προστασίας της Α' κατοικίας των δανειοληπτών καθώς και τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Έως την Παρασκευή πρόκειται αυτές οι δύο σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις να έρθουν με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από το τεχνικό κλιμάκιο των θεσμών κι έχει δοθεί στο δημοσιονομικό κλιμάκιο, το οποίο με τη σειρά του θα μετρήσει τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της ρύθμισης.

Τα βασικά σημεία της ρύθμισης των οφειλών στα Ταμεία, όπως μετέδωσε το δελτίο του OPEN: Θα εντάσσονται και οφειλές εργοδοτών που θα οδηγούν σε διαγραφή προσαυξήσεων ως και 50%. Σε ό,τι αφορά τις οφειλές των ασφαλισμένων, θα προσφέρεται στην εφάπαξ εξόφληση διαγραφή προσαυξήσεων σε ποσοστό 100%, ενώ όταν γίνει η ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών σε 120 δόσεις θα υπάρχει διαγραφή των προσαυξήσεων ως 85%.

Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο της Α’ κατοικίας, χθες, Κυριακή, δόθηκε στους θεσμούς το τελικό σχέδιο της συμφωνίας και πιθανόν ακόμη και εντός της ημέρας να υπάρξει θετική απάντηση για να οδηγηθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ