ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζώρτζης: Η ΔΕΠΑ διαπραγματεύεται την αναγκαστική διαχείριση της ELFE

Τζώρτζης: Η ΔΕΠΑ διαπραγματεύεται την αναγκαστική διαχείριση της ELFE
Delphi Economic Forum

Στην αποκάλυψη πως η ΔΕΠΑ διαπραγματεύεται να θέσει σε αναγκαστική διαχείριση την ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία οφείλει 130 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση αερίου, προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Στη ΔΕΠΑ έχουμε ένα ολόκληρο τμήμα που ασχολείται με την ELFE. Διαπραγματευόμαστε την αναγκαστική διαχείριση», είπε απαντώντας σε ερώτηση του συντονιστή του πάνελ.

Ο κ. Τζώρτζης ανέφερε πως εν όψει του διαχωρισμού της σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών η ΔΕΠΑ έχει επιταχύνει την είσπραξη οφειλών κάτι που όμως στην περίπτωση της ELFE εμποδίζεται από τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ που όπως είπε «ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ» θα μεταφερθούν στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει το τίμημα πώλησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας κατά την αποκρατικοποίηση της.

Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως η αναγκαστική διαχείριση της ELFE, η οποία σχεδιάζεται προσεκτικά, θα αντιμετωπίσει σε σημαντικό βαθμό το ζήτημα των ληξιπροθέσμων χρεών.

Ο κ. Τζώρτζης απεκάλυψε πως ο διαχωρισμός της ΔΕΠΑ σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών θα ολοκληρωθεί έως τις 7 Ιουνίου και πως ήδη η Διοίκηση της εταιρείας τρέχει δυο διαφορετικά business plan για την επομένη ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ