ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Έκτακτη συνάντηση Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Κορωνοϊός: Έκτακτη συνάντηση Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Εμπορίου Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρου Καφούνη, για την άμεση αντιμετώπιση - μεταξύ άλλων - τριών βασικών θεμάτων που απασχολούν  το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο Σταύρος Καφούνης, έθεσε τα τεχνικά και γραφειοκρατικά θέματα που καθυστερούν την καταβολή, τόσο του επιδόματος των 800 ευρώ σε πολλούς επαγγελματίες που το έχουν ανάγκη, όσο και της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Αφού έθεσε τεχνικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς, ζήτησε συγκεκριμένα από τον υπουργό:

  • Την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, επιδιώκοντας δίκαιη κατανομή του κόστους, μεταξύ ενοικιαστών, ιδιοκτητών και κράτους, τεκμηριώνοντας το με παρόμοιες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  • Την άμεση επέμβασή του, με θεσμοθέτηση κανόνων που δεν θα επιτρέπουν στις τράπεζες να δημιουργούν προσκόμματα στην διαχείριση του νέου δανείου Covid 19, το οποίο, χωρίς να δημιουργεί νέες «κόκκινες» τρύπες, «πρέπει να φτάσει σε όλους τους νοικοκύρηδες που στάθηκαν όρθιοι στην δεκαετή κρίση και σήμερα απειλούνται από την υγειονομική».
  • Την απλοποίηση εκταμίευσης του ΕΣΠΑ, με μόνη την δέσμευση του επιχειρηματία για την υλοποίηση της επένδυσης και τη δημιουργία νέων ειδικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τις εμπορικές επιχειρήσεις, με στόχο την ψηφιακή αναβάθμισή τους και τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ο κ. Καφούνης κατέθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις και δήλωσε ότι το θέμα της ρύθμισης των ενοικίων και της χρηματοδότησης θα το διεκδικήσει με κάθε τρόπο, χωρίς την παραμικρή υποχώρηση μέχρι την ικανοποίηση του.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι βούλησή του είναι να σταθεί στο πλευρό των εμπόρων και των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όπως έμπρακτα έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει δραστικά, εξασφαλίζοντας το απαραίτητο οξυγόνο για την επιβίωση αυτών που πάντα αποτελούσαν την παραγωγική δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα η απόφαση για το άνοιγμα της εστίασης

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ