Με «φειδώ» οι ρευστοποιήσεις χρυσών λιρών από τους Έλληνες
Ανανεώθηκε:
Μπορεί η τιμή του χρυσού να βρέθηκε στα 2.035 δολάρια ανά ουγκιά στις αρχές Αυγούστου και μέσα σε ένα έτος να σημειώνει αύξηση 20%, ωστόσο οι Έλληνες κάτοχοι χρυσών λιρών δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να ρευστοποιήσουν τα αποθέματα τους.
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι ρευστοποιήσεις χρυσών λιρών Αγγλίας παρουσίασαν μικρή αύξηση στο τρίτο τρίμηνο του 2020, παρά τη σημαντική αναρρίχησή της τιμής του πολύτιμου μετάλλου τους τελευταίους μηνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι πωλήσεις χρυσών λιρών από ιδιώτες στην ΤτΕ στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ανήλθαν σε 24.746 τεμάχια, από 21.470 και 28.064 τεμάχια που πωλήθηκαν αντίστοιχα στο δεύτερο και πρώτο τρίμηνο.
Ωστόσο, συνολικά στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2020 οι πωλήσεις χρυσών λιρών ανήλθαν σε 74.280 τεμάχια, όταν το ίδιο διάστημα του 2019 είχαν πωληθεί 73.808 τεμάχια.
Το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2020 - όταν η τιμή του χρυσού ήταν στα 1.618 δολάρια ανά ουγκιά – οι πωλήσεις χρυσών λιρών ήταν περισσότερες από το τρίτο τρίμηνο του 2020 όταν η τιμή βρισκόταν στα .035 δολάρια ανά ουγκιά, καταδεικνύει πως οι Έλληνες κάτοχοι χρυσών λιρών προσδοκούν πως οι τιμές θα κινηθούν ακόμη υψηλότερα.
Να σημειωθεί πως το 2019 οι συνολικές ρευστοποιήσεις χρυσών λιρών είχαν ανέλθει σε 99.744 τεμάχια, επίδοση που πιθανότατα θα ξεπεραστεί εφέτος.
SPONSORED
Το βίντεο - αφιέρωμα της Finos Film για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του Ντίνου Ηλιόπουλου
15:24
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
15:17
Πολάκης: «Τα ιστορικά κόμματα δεν καταργούνται με ατομικές αποφάσεις»
15:15
Το διπλωματικό «στοίχημα» που δεν βγήκε και γιατί ο Πούτιν εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμούς
15:07