Με θετικούς οιωνούς ανοίγει τον Απρίλιο η τουριστική σεζόν
Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο, όπως δείχνουν οι προκρατήσεις.
Η νέα σεζόν προδιαγράφεται να αρχίσει καλά από τον Απρίλιο, δεδομένου ότι φέτος το Πάσχα των ορθοδόξων και των καθολικών συμπίπτει στα μέσα του μηνός, ενώ ισχυρή είναι η ζήτηση του Μαΐου και του Ιουνίου για Ρόδο και Κρήτη.
Όπως αναφέρουν πηγές του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), «οι προκρατήσεις για την Ελλάδα κινούνται θετικά».
Ωστόσο, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι «η εντεινόμενη αποσταθεροποίηση της Τουρκίας δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό».
Πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τη διαφορά για τη νέα τουριστική περίοδο, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να κάνουν οι αφίξεις από τη Γερμανία και τη Ρωσία, οι οποίες θα σημειώσουν ικανοποιητική άνοδο.
Επίσης, αύξηση των αφίξεων αναμένεται και από τις ΗΠΑ, ενώ θετικά εκτιμάται ότι θα κινηθεί και η γαλλική αγορά.
Μεγάλη έκπληξη εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η ρωσική αγορά, όπου με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία προβλέπεται ακόμα και διψήφια αύξηση των αφίξεων, ενώ η τουρκική αγορά έχει υποστεί καθίζηση.
Επίσης, ανοδικές είναι οι προκρατήσεις και από τη Βρετανία, οι εισπράξεις όμως δεν αναμένεται να παρουσιάσουν ανάλογη αύξηση.
Όσον αφορά στις λοιπές ευρωπαϊκές αγορές, τα έως τώρα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι καταγράφουν μικρότερη αύξηση.
Πέντε νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα - Πάνω από 600 νεκροί παρά την κατάπαυση πυρός
09:01
Λέρος: Ομολόγησε τη δολοφονία του πατέρα του ο 18χρονος γιος του
08:56
Ανάλυση CNNi: Το δίλημμα του Τραμπ για το Ιράν - Διπλωματία ή στρατιωτικό «χτύπημα»
08:54
Θρίλερ με τα ανθρώπινα μέλη σε σακούλες στην Χαλκιδική - Ανοίγουν οι φάκελοι εξαφανισμένων γυναικών
08:47