ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«My beach. Our Planet»: Η περιβαλλοντική δράση της Pernod Ricard Hellas στις ελληνικές ακτές

Χρύσα Γρίβα

ECO GEN • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10

«My beach. Our Planet»: Η περιβαλλοντική δράση της Pernod Ricard Hellas στις ελληνικές ακτές

00.00/13:15

Η νέα σειρά podcast του CNN Greece για το περιβάλλον είναι το Eco Gen, που φιλοξενεί συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της επιστήμης, του εθελοντισμού που ασχολούνται με την προστασία του πλανήτη. Κλιματική κρίση, ενεργειακή μετάβαση, περιβαλλοντική εκπαίδευση, βιωσιμότητα, υπεύθυνη κατανάλωση, είναι οι κεντρικοί άξονες που αναλύονται μέσα από σύντομες, σαφείς και περιεκτικές συνεντεύξεις με ειδικούς που κατέχουν το αντικείμενό τους και το επικοινωνούν στους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ECO GEN • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Σε δράσεις που σκοπό έχουν να αλλάξουν την κουλτούρα της κατανάλωσης στις ελληνικές παραλίες, ώστε να διατηρείται το περιβάλλον καθαρό, προχωρά η Pernod Ricard Hellas, υπό την πρωτοβουλία «My beach. Our Planet.».

Ο κύριος Βασίλης Τάφας, S&R Project Leader στην Pernod Ricard Hellas μίλησε στο podcast ΕCO GEN του CNN Greece για το πλαίσιο και τους στόχους αυτών των δράσεων που ήδη υλοποιεί η εταιρεία, αποκαλύπτοντας τη συνέχειά τους στο μέλλον. Όπως εξήγησε ο ίδιος, πρόκειται για δράσεις που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παγκόσμιων δεσμεύσεων του Ομίλου Pernod Ricard, σε σχέση με τη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα. Το «My beach. Our Planet.», είναι μία περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, έχει στόχο τη δημιουργία βιώσιμων ελληνικών παραλιών και επιχειρεί να τον επιτύχει αλλάζοντας την κουλτούρα κατανάλωσης, τόσο εκ μέρους των επαγγελματιών της εστίασης που δραστηριοποιούνται στις παραλίες, όσο και εκ μέρους των πελατών τους, δηλαδή των πολιτών.

Η Pernod Ricard Hellas αναγνωρίζει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των προϊόντων της καταναλώνεται στις ελληνικές παραλίες και επιχειρεί με το πρόγραμμα αυτό να μειώσει όσο γίνεται τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο. Έτσι μέσω του «My beach. Our Planet.», πραγματοποιούνται ήδη επιμορφωτικά σεμινάρια προς τους επαγγελματίες του κλάδου και συνεργάτες της εταιρείας, σχετικά με βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας, ενώ παράλληλα τους παρέχονται και τα απαραίτητα εφόδια. Από την άλλη, μέσω της συνεργασίας με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, η Pernod Ricard Hellas προχωρά σε επτά συνολικά καθαρισμούς ακτών της Αττικής, με τη βοήθεια συνεργατών και εθελοντών.

Έτσι, καλεί όλους εμάς να συμμετάσχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, να γίνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και μέσω του site www.mybeachourplanet.gr να δηλώσουμε συμμετοχή σε έναν από τους επόμενους καθαρισμούς:

  • Κυριακή 22/5 Παραλία Σχοινιά
  • Σάββατο 28/5 Λομβάρδα
  • Κυριακή 29/5 Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο
  • Κυριακή 5/6 Γλύστρα Λαγονησίου.

Μέσω αυτών των δύο πυλώνων, η Pernod Ricard Hellas στοχεύει στην εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της λειτουργίας της, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, με στόχο να φέρει την αλλαγή τόσο στον κλάδο της εστίασης όσο και στο περιβάλλον των ελληνικών παραλιών. Ήδη άλλωστε, προγραμματίζεται η επέκταση του «My beach. Our Planet.» εκτός Αττικής για το 2023, τόσο με εκπαιδεύσεις προς beach bars και συνεργάτες της εταιρείας όσο και με καθαρισμούς παραλιών, υπό την καθοδήγηση της iSea.

Με όραμα τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας οικολογικής και βιώσιμης συμπεριφοράς στις ελληνικές παραλίες, η Pernod Ricard Hellas μας καλεί να γίνουμε μέρος της μεγάλης προσπάθειας του «My beach. Our Planet.».