ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κοντός, Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας: Το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει αλλάξει τα βουνά

Χρύσα Γρίβα

ECO GEN • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11

Κοντός, Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας: Το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει αλλάξει τα βουνά

00.00/21:03

Η νέα σειρά podcast του CNN Greece για το περιβάλλον είναι το Eco Gen, που φιλοξενεί συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της επιστήμης, του εθελοντισμού που ασχολούνται με την προστασία του πλανήτη. Κλιματική κρίση, ενεργειακή μετάβαση, περιβαλλοντική εκπαίδευση, βιωσιμότητα, υπεύθυνη κατανάλωση, είναι οι κεντρικοί άξονες που αναλύονται μέσα από σύντομες, σαφείς και περιεκτικές συνεντεύξεις με ειδικούς που κατέχουν το αντικείμενό τους και το επικοινωνούν στους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ECO GEN • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης κύριος Νίκος Κοντός μίλησε στο ECO Gen του CNN Greece για τη σχέση που έχουν οι ορειβάτες με το βουνό, κατά πόσο σέβονται το περιβάλλον που τους συναρπάζει με την άγρια ομορφιά του και κατά πόσον η κλιματική αλλαγή έχει επιδράσει στους ορεινούς όγκους της Γης.

Η ορειβασία είναι άθλημα του Ευ Ζην, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, προτρέποντας όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το σπορ, να ξεκινήσουν οργανωμένα σε έναν από τους συλλόγους της χώρας.

Σχολιάζοντας τα δραματικά δυστυχήματα που ζήσαμε φέτος στα ελληνικά βουνά, αλλά και στο Έβερεστ, o κ. Κοντός τονίζει πως το βουνό έχει κανόνες, που πρέπει να σεβόμαστε κάθε λεπτό, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και τον παράγοντα «τύχη» ή «κακιά στιγμή». Ο ίδιος μάλιστα συγκινείται, όταν μιλά για τις απώλειες του Αντώνη Σύκαρη στο Έβερεστ, του Ερμή Θεοχαρόπουλου στα Τζουμέρκα και των Αθανάσιου Σωτηρόπουλου, Γιάννη Τορέλλι και Παναγιώτη Τέκου στον Χελμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ