Στο Καστελόριζο ο Αλέξης Τσίπρας
Στο ακριτικό Καστελόριζο βρέθηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από όπου έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα πως «δεν διαπραγματευόμαστε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή αυτής της γης», ξεκαθαρίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα, έχουμε αξίες και θα τις υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο κι αν χρειαστεί».
Παράλληλα αναφέρθηκε στην «οριστική, αμετάκλητη, και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία και τα προγράμματα, από μια εποχή ασφυκτικής λιτότητας που κόστισε πολύ», στην ομιλία του από το Καστελόριζο, το νησί από το οποίο τον Απρίλιο του 2010 ξεκίνησε η περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας με το διάγγελμα του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ.
Νωρίτερα, εγκαινιάζοντας τις δυο νέες μονάδες αφαλάτωσης, που αποτελούσαν πάγιο -εδώ και δεκαετίες- και απόλυτα δίκαιο αίτημα των κατοίκων του νησιού, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε το έμπρακτο ενδιαφέρον που διαχρονικά πρέπει να έχει η Πολιτεία για το ακριτικό Καστελόριζο.
SPONSORED
ΗΠΑ: Βετεράνος κράτησε ομήρους για 15 ώρες μέσα σε τράπεζα στην Καλιφόρνια - «Τους φόρεσε εκρηκτικά»
10:10
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στα Δίκτυα Υπολογιστών στα ΕΠΑΛ
10:10
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας στα ΕΠΑΛ
10:09
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα των σημερινών μαθημάτων που εξετάστηκαν στα ΕΠΑΛ
10:08