ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο στις 12:00 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Αύριο στις 12:00 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Αύριο στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, του οποίου τη σύγκληση είχε ζητήσει χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας -όπως του είχε υποδείξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- επιδόθηκε από το πρωί σε γύρο τηλεφωνημάτων στους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για την ατζέντα που επιθυμεί να συζητηθεί αύριο στη συνάντηση.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε του αρχηγούς για την ατζέντα της αυριανής συνάντησης και διευκρίνισε στους Πολιτικούς Αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο την συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει κατ αρχάς είναι ο συντεταγμένος Εθνικός Διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφ όσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Τα τηλεφωνήματα

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στον Γιάννη Πλακιωτάκη, λίγο μετά τις 10 το πρωί όπου και τον ενημέρωση ότι στο τραπέζι είναι το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση. Ο εκτελών χρέη προέδρου της ΝΔ, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι αποδέχεται την πρόσκληση και θα παραστεί στο Συμβούλιο. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν καμία πρόθεση να συναινέσουν στη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Οι λόγοι που ο Τσίπρας ζητά Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Ακολούθησε επικοινωνία με την κυρία Γεννηματά, η οποία έγινε σε υψηλούς τόνους με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίζει στον πρωθυπουργό ότι προτίθεται μεν να συζητήσει το προσφυγικό αλλά για το ασφαλιστικό θα τοποθετηθεί μόνο στη Βουλή. Η κ. Γεννηματά, από το βήμα του Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, πάντως εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός μίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων στην οποία ο Βασίλης Λεβέντης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος απάντησε αρνητικά .Σύμφωνα πάντως με το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή του να τον ενημερώσει όποτε ο γγ του ΚΚΕ το κρίνει σκόπιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ