ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα για την προκλητική επίθεση Κασιδιάρη στον Μουσταφά ζητούν τα κόμματα

Μέτρα για την προκλητική επίθεση Κασιδιάρη στον Μουσταφά ζητούν τα κόμματα
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στον Πρόεδρο της Βουλής «παραπέμπουν» με ομόφωνή απόφασή τους όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τον Ηλία Κασιδιάρη για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. 

Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα θα αποσταλούν στον Νίκο Βούτση τα πρακτικά της συνεδρίασης, από τα οποία ωστόσο, έχουν διαγραφεί όλες οι επίμαχες φράσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή, όπως «να βγει έξω ο πράκτορας, να αποχωρήσει ο Τούρκος».

Ο κ. Δουζίνας μίλησε για επίθεση που συνιστά προσβολή, όχι μόνον στο πρόσωπο του κ. Μουσταφά αλλά και σε ολόκληρο το Κοινοβούλιο και υπενθύμισε ότι είναι η τέταρτη φορά που προκαλεί η Χρυσή Αυγή στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, υπήρξε παραπομπή του Ηλία Κασιδιάρη και επιβολή της ποινής της περικοπής μέρους της βουλευτικής του αποζημίωσης. Επόμενο ενδεχομένως, βήμα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας, είναι ο αποκλεισμός του –για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Το αυτί των χρυσαυγιτών δεν φαίνεται πάντως, να ιδρώνει, αφού λίγες ώρες, μετά τα υβριστικά σχόλια Κασιδιάρη επανέλαβε από του βήματος της Ολομέλειας ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο κ. Δουζίνας πάντως, μετά και το tweet του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά περί «έλλειψης σοβαρότητας» βουλευτών της αντιπολίτευσης που δημοσιοποιούν όσα ειπώθηκαν σε κλειστές συνεδριάσεις, ακόμη και πριν τοποθετηθούν, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη διαρροή σημείων της ενημέρωσης που έγινε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Επιτροπής.

Δείτε το σχετικό έγγραφο (εδώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ