ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλευσε την Ιταλία να υποχωρήσει στην κόντρα με τη ΕΕ

Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλευσε την Ιταλία να υποχωρήσει στην κόντρα με τη ΕΕ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να προσέγγισε πολιτικές προσωπικότητες στην Ιταλία, συμβουλεύοντας να υποχωρήσουν στην κόντρα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Εξηγώντας γιατί η χώρα μας δεν πήρε θέση στη διαμάχη με την ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να είπε πως «δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες».

Κατά την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας είναι ο πλέον κατάλληλος να δώσει συμβουλές στην ιταλική κυβέρνηση καθώς και ο ίδιος υποχώρησε από τις θέσεις του τον Ιούλιο του 2015.

«Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και σημείωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «εάν έχετε άλλη ιδέα, τότε καλή τύχη».

«Δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται, όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη η χώρα», σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι η πραγματική διαπραγμάτευση δεν γίνεται ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες, όπως δεν έγινε και ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες, αλλά ανάμεσα στις ιταλικές διεκδικήσεις και την πραγματική οικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ