Ένοπλη επίθεση στο Στρασβούργο: Εγκλωβισμένοι Έλληνες ευρωβουλευτές
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη οπλοφόρου, που άνοιξε πυρ σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλους εννιά στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου εξαπέλυσε η αστυνομία.
Οι πυροβολισμοί έπεσαν στην πλατεία Κλεμπέρ, στην παλιά πόλη του Στρασβούργου, όπου είναι στημένο ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία, ενώ στο Ευρωκοινοβούλιο δόθηκε εντολή να μην αποχωρήσουν μέχρι νεωτέρας, ευρωβουλευτές, προσωπικό και δημοσιογράφοι. Ανάμεσα τους και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία σύμφωνα με ανάρτηση της στο Twitter είναι ασφαλής εντός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο, στο κέντρο της πόλης όπου βρίσκομαι με τους συνεργάτες μου. Είμαστε όλοι καλά, αν και αποκλεισμένοι για λόγους ασφαλείας! #Strasbourg», έγραψε.
Παράλληλα, σε εστιατόριο κοντά στο σημείο του συμβάντος, βρισκόταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με ομολόγους του που επικοινώνησαν μαζί του, είναι καλά στην υγεία του.
Το μέλλον της Γροιλανδίας στο επίκεντρο συνάντησης κορυφαίων αξιωματούχων με τον Ρούμπιο στις ΗΠΑ
12:21
Ουκρανία: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 35.000 νοικοκυριά στην Οδησσό - Πολικές θερμοκρασίες στην πόλη
12:19
Άγιος Δημήτριος: Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο τα ξημερώματα - Τραύματα από σφαίρες σε δύο άτομα
12:13
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο οδηγός φορτηγού που έπεσε πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ του Ιράν (vid)
12:05