ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση με βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι τα ξημερώματα της Δευτέρας, εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος.

Τη συμπαράστασή του στους δημοσιογράφους αλλά και τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν. Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού».

Παυλόπουλος: Απερίφραστη καταδίκη

Την απερίφραστη καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλοςεπικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Διευθυντή της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» κ. Αλέξη Παπαχελά και του ζήτησε να διαβιβάσει, στους κ.κ. Γιάννη και Θέμη Αλαφούζο καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους στον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό “ΣΚAÏ”, την αμέριστη συμπαράστασή του και την εκ μέρους του απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας εναντίον του Σταθμού».

Βούτσης: Αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη

Την αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον Σκάι, που μπορεί να διακινδύνευε ανθρώπινες ζωές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον σταθμό.

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν».

«Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες» σημείωσε.

Μητσοτάκης: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η ανοχή στη βία»

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε οΚυριάκος Μητσοτάκηςκαι στις δηλώσεις που έκανε ξεκαθάρισε ότι «η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται», εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράστασή» του στους εργαζομένους και ζήτησε να «βρεθούν επιτέλους οι δράστες».

«Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες, πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε.

«Η ανοχή στη βία από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομoκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» ανέφερε, και συμπλήρωσε:

«Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ "καλής" και "κακής" βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε. Δυστυχώς εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών. Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους, να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη δημοκρατία μας. Τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. Το κλίμα της ακραίας πόλωσης, της φτωχοποίησης, δεν το καλλιεργούμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν. Ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Γεροβασίλη: Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται

«Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής.

Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τη δημοκρατία.

«Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας» κατέληξε η ίδια.

Σπυράκη: «Η δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται»

Την άμεση εξιχνίαση αυτής της βαριάς –όπως τη χαρακτήρισε- τρομοκρατικής επίθεσης στο κτήριο του ΣΚΑΪ και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων που κρύβονται από πίσω ζητά η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, η οποία αυτή την ώρα μεταβαίνει στο Νέο Φάληρο. Παράλληλα, μιλώντας στο CNN Greece, σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει πολιτική βούληση, ώστε η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Η δημοκρατία και η πολυφωνία, η ελευθεροτυπία και η ελευθερία της έκφρασης της γνώμης δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν», τονίζει η κ. Σπυράκη.

«Οι ένοχοι αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, αυτής της βαριάς τρομοκρατικής επίθεσης, πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας», συνεχίζει η ίδια.

ΑΝΕΛ: Κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΙ.

ΚΙΝΑΛ: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

Την καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του ΣΚΑΪ εξέφρασε και ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Μαλέλης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους».

Ποτάμι: «Να βρεθούν οι ένοχοι»

Τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ εκφράζει το Ποτάμι, το οποίο με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας.

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παπακώστα: «Η δημοκρατία δεν απειλείται»

«Η άμυνα της δημοκρατίας είναι ισχυρότερη από εκείνους που την επιβουλεύονται. Η δημοκρατία δεν απειλείται» δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, έξω από τον ΣΚΑΪ, που επισκέφθηκε νωρίτερα για να διαπιστώσει από κοντά τι προκάλεσε η έκρηξη βόμβας και να συμπαρασταθεί στο προσωπικό του σταθμού.

«Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικαστέο» είπε η κ. Παπακώστα, η οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της «γιατί τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικού τύπου με τυφλή βία, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ