ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Mαδούρο αλλά ζητά διάλογο και ειρηνική λύση

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Mαδούρο αλλά ζητά διάλογο και ειρηνική λύση
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Σταθεροί στις απόψεις τους παραμένουν στην Κουμουνδούρου, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε σήμερα συνάντηση με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Freddy Fernandez η οποία είχε κανονιστεί πριν από μέρες, αλλά συνέπεσε με τα τραγικά γεγονότα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκαταλέγεται στους πλέον πιστούς υποστηρικτές του Μαδούρο (σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Politico), η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη αν και προσεκτική, δεν θα μπορούσε παρά να εκφράζει τη στήριξή του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως «η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της χώρας ως παράνομο».

Ο Πάνος Σκουρλέτης τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. «Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι.

Στηρίζουμε την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας» τόνισε.

Στελέχη της Κουμουνδούρου την ίδια ώρα υποστηρίζουν πως ό,τι και να προσάπτει κανείς στο Μαδούρο, στήριξη σε πραξικόπημα δεν επιτρέπεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ