ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης για επίθεση στο προεκλογικό κέντρο του: Να κάνουν τον σταυρό τους να μην βγω δήμαρχος

Μπακογιάννης για επίθεση στο προεκλογικό κέντρο του: Να κάνουν τον σταυρό τους να μην βγω δήμαρχος
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια της Τρίτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, εξέφρασε την οργή του για την επίθεση στο προεκλογικό του κέντρο, στη Βουλή και γενικότερα για τις εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Μπακογιάννης περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Το εκλογικό μας περίπτερο βρίσκεται μπροστά από την παλιά Βουλή. Ήταν εκεί οι εθελοντές μας. Αγόρια, κορίτσια, 18, 20, 22, 24 χρονών. Περνάει μία ομάδα ανθρώπων, η οποία φωνάζει χυδαία και αισχρά συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου και έχουν το θράσος να πάνε να κολλήσουν αφίσες και να γράψουν με σπρέι, να βανδαλίσουν το δικό μας περίπτερο».

Δήλωσε πως ο μόνος λόγος που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα είναι επειδή «οι εθελοντές έφυγαν τρέχοντας και καλά κάνανε. Φύγανε τρέχοντας από τον ίδιο χώρο που οι ίδιοι καθάριζαν το πρωί και φρόντιζαν, γιατί χθες το βράδυ είχαμε προεκλογική συγκέντρωση και θέλαμε να τον παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τον βρήκαμε».

Συμπλήρωσε πως «το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν έχει να κάνει με το αν εμένα προσωπικά με εξοργίζει το θράσος του να γράφει κανείς το όνομα του δολοφόνου του πατέρα μου πάνω στο δικό μας περίπτερο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με συμπτώματα μιας ευρύτερης παθογένειας».«Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πάνε και βανδαλίζουν τη Βουλή. Και όπως σωστά ειπώθηκε νωρίτερα, ξεφτιλίζουν όχι το κράτος μόνο, αλλά όλη την πολιτεία και τη Δημοκρατία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κρατούν τα Εξάρχεια σε ομηρία, που στην ΑΣΟΕΕ προστατεύουν το παρεμπόριο, οι ίδιοι -γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία- που συνδέονται με οργανωμένο έγκλημα, με διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων και όπλων».

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών τόνισε: «Να κάνουν τον σταυρό τους αν πιστεύουν στον Θεό να μην βγω δήμαρχος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ