ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά στην Εύβοια - Κικίλιας: Στο υπουργείο Υγείας τα έξοδα νοσηλείας του εθελοντή πυροσβέστη

Φωτιά στην Εύβοια - Κικίλιας: Στο υπουργείο Υγείας τα έξοδα νοσηλείας του εθελοντή πυροσβέστη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο ΚΑΤ βρέθηκε σήμερα Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για να επισκεφθεί τον εθελοντή πυροσβέστη, ο οποίος υπέστη εγκαύματα κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια.

Ο Κυριάκος Καρλαφτόπουλος νοσηλεύεται με εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού. Αύριο Πέμπτη, πρόκειται να χειρουργηθεί και πιθανώς θα χρειαστούν και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, το υπουργείο Υγείας θα καλύψει τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και της αποκατάστασής του.

«Επισκέφτηκα σήμερα τον κύριο Κυριάκο Καρλαφτόπουλο, τον εθελοντή πυροσβέστη που νοσηλεύουμε εδώ στο ΚΑΤ. Θα ήθελα να πω ότι πέρα από τον επαγγελματισμό και το καθήκον, όταν ένας πυροσβέστης ρίχνεται στις φλόγες για να σώσει τις ζωές των συνανθρώπων του ή τις περιούσιες τους ή το φυσικό μας πλούτο, αυτό είναι κατάθεση ψυχής», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χωράς, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασής του», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Είναι ένας νέος άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό η γυναικά του γέννησε δίδυμα, είναι πολύ χαρούμενος μέσα στην ατυχία του και είναι αισιόδοξος και αυτό μας χαροποιεί ακόμα περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ευχαρίστησε τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, όπως και τους διασώστες, τα πληρώματα και όλο το ΕΚΑΒ, «για τη συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, να στηρίξουμε τον κρατικό μηχανισμό, έτσι ώστε και να μη θρηνήσουμε θύματα στην Εύβοια και κατά το δυνατό να βοηθήσουμε υποστηρικτικά στο έργο που επιτελούν αυτή την στιγμή πυροσβέστες, εθελοντές και λοιπό προσωπικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ