ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτήλας: Το Ποτάμι να συμπορευτεί με τη Νέα Δημοκρατία

Φωτήλας: Το Ποτάμι να συμπορευτεί με τη Νέα Δημοκρατία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την πρόταση να συμπορευτεί το Ποτάμι με τη Νέα Δημοκρατία και να ενισχύσει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέθεσε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του κόμματος Ιάσωνας Φωτήλας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Φωτήλας σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποκτήσει νέα δυναμική με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη καθώς, όπως είπε, είναι το κόμμα «με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και τον πιο σαφή προσανατολισμό προς την αποτελεσματικότητα».

Σημείωσε, επίσης, ότι η πρότασή του δεν συνεπάγεται με απορρόφηση του Ποταμιού από τη Νέα Δημοκρατία αλλά για μια «τίμια και δημιουργική συνεργασία» ενώ σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι δεν έχει εκφράσει ακόμη τη συγκεκριμένη πολιτική του θέση στον Σταύρο Θεοδωράκη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή του Ποταμιού που εκφράζει την άποψη αυτή, λίγες μόνο μέρες μετά την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία μιας «μεγάλης παράταξης του προοδευτικού χώρου» την οποία αρκετοί θεώρησαν ως άνοιγμα προς το Ποτάμι.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, πάντως έχει πυροδοτήσει διεργασίες στον χώρο του κέντρου καθώς ο κ. Φωτήλας είναι ο δεύτερος μη νεοδημοκράτης βουλευτής που εκφράζει την πρόθεση συνεργασίας με τη Συγγρού. Προηγήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος όμως διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σημειώνεται ότι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης είχαν εκφράσει εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις για την εκλογή Μητσοτάκη με την πρώτη να σημειώνει ότι τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και τον επικεφαλής του Ποταμιού να συγχαίρει το νέο πρόεδρο της ΝΔ και να εκφράζει την ελπίδα να «στρέψει το καράβι σε προοδευτικές όχθες»

Οι δύο πολιτικοό ηγέτες, πάντως, θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο τέλος της εβδομάδας.

Η απάντηση του Ποταμιού

Το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού σε μια λακωνική απάντηση, σημειώνει: "Άλλη μια άποψη λοιπόν στο τραπέζι. Υπομονή μέχρι το Συνέδριο."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ