Καστελόριζο: Τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη, για δεύτερη ημέρα, οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Αθήνα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μία προκλητική ενέργεια στο Καστελόριζο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, νωρίς σήμερα, Τρίτη, το πρωί μία λέμβος στην οποία επέβαιναν περί τους 30 μετανάστες και πρόσφυγες κατευθύνθηκε προς τη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου, σχεδόν συνοδευόμενη από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.
Το τουρκικό σκάφος δεν έκανε καμία κίνηση για να αποτρέψει τη λέμβο από το να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε αποστολή έρευνας και διάσωσης από ελληνικής πλευράς. Ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος και σκάφη του ελληνικού στρατού κατευθύνθηκαν προς τη νησίδα.
Τα πληρώματα του Λιμενικού, όμως, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, παρενοχλήθηκαν από την τουρκική Ακτοφυλακή.
Τελικώς, όμως, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Όσον αφορά στους επιβαίνοντες της λέμβου, μεταφέρθηκαν στο Καστελόριζο.
Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών για την Ουκρανία
13:46
Αινιγματικά απολιθώματα συμπληρώνουν τα κενά κεφάλαια στην ιστορία των πρώτων ψαριών της Γης
13:44
Σε εξέλιξη η συνάντηση του Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων στο Μαξίμου (pics)
13:34
Απαλλαγή και των 13 κατηγορουμένων στην υπόθεση των «Σπαρτιατών» εισηγήθηκε η εισαγγελέας
13:31