ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Έκκληση Θεοδωρικάκου: Μην πηγαίνετε στα χωριά σας, επιβαρύνεται η κατάσταση

Κορωνοϊός - Έκκληση Θεοδωρικάκου: Μην πηγαίνετε στα χωριά σας, επιβαρύνεται η κατάσταση
ΙΝΤΙΜΕ

«Ισχυρό κάλεσμα» στους πολίτες απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητώντας τους να μην μετακινούνται από την οικία τους και να μην πηγαίνουν στα χωριά τους.

Με μήνυμά του στα social media, ο υπουργός τονίζει πως αυτή η πρακτική επιβαρύνει «πολλαπλά την κατάσταση».

Συγκεκριμένα, ο κ, Θεοδωρικάκος αναφέρει σε tweet του: «Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ' όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση».

Ουρές στα διόδια

Να σημειωθεί πως παρά τις αυστηρές οδηγίες της κυβέρνησης να μείνουμε σπίτι με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, πολλοί είναι οι Έλληνες που δεν συμμορφώνονται και φεύγουν για την επαρχία.

Η εικόνα στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν απογοητευτική, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία.

Μάλιστα, η έξοδος φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη που σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας!

Όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά στον χάρτη της Google, στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ώρα 12:45, μεσημέρι Παρασκευής, είχε σχηματιστεί ουρά από αυτοκίνητα με πολίτες που εγκαταλείπουν τις πόλεις.

kinisistoysdromoys copy

Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έγινε γνωστό από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη πως από το πρωί του Σαββάτου θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στα νησιά μόνο οι μόνιμοι κάτοικοί τους.

Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε κατόπιν συνεννόησης του κ. Πλακιωτάκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ενώ όπως έγινε γνωστό θα επιτρέπεται και η μεταφορά εμπορευμάτων προς τα νησιά.

Την ίδια ώρα θα επιτραπεί και η επιστροφή όσων τις περασμένες ημέρες ταξίδεψαν στα νησιά -εικόνες τις οποίες είχε σχολιάσει κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ