ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των νοσηλευτών

Τσίπρας: Τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των νοσηλευτών
ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του τονίζει ότι η προσφορά των νοσηλευτών στην πανδημία δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έμπρακτα μέτρα στήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού και να μη μείνει στις λεκτικές ευχαριστίες. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/-τριας, πολλοί θα σπεύσουν να ευχαριστήσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία εδώ και δύο μήνες δίνει αγώνα για να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Ένα ευχαριστώ όμως που θα μείνει μόνο στα λόγια, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, είναι πολύ λίγο και πολύ υποκριτικό. Είναι υποχρέωση όλων μας και πάνω απ' όλα της κυβέρνησης, να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις.

Η προσφορά των νοσηλευτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, γιατί είναι διαχρονική. Ισχύει και σήμερα εν μέσω πανδημίας, όπως ίσχυε και παλαιότερα, όταν Υπουργοί της ΝΔ απαξίωναν το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αύξησε τη χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα τους και έβαλε τέλος σε περικοπές και καθυστερήσεις. Αύξησε κατά 20% το ωρομίσθιο και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Αρκούν αυτά; Όχι, υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι:

«Στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Να εντάξει το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να νομοθετήσει τη δημιουργία ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου και να κατοχυρώσει θεσμικά και επιστημονικά το νοσηλευτικό προσωπικό. Γιατί τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων νοσηλευτών».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου, συνάντηση με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ