Παναγιωτόπουλος: Είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία
Έτοιμος για όλα, ακόμη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης έναντι της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμα και για μια στρατιωτική λύση, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, απάντησε πως «Ακριβώς! Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!»
Νωρίτερα, αναφερόμενος στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα σε στεριά και θάλασσα υπογράμμισε πως «η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».
SPONSORED
Νομοσχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα»: Η τουρκική στρατηγική πίεσης και η ελληνική απάντηση
20:51
Νεκρή γυναίκα από επίθεση πίτμπουλ στη Φλόριντα - Προσπαθούσε να σώσει τον σκύλο της
20:39
Ηράκλειο: «Πνίγηκε» από τη βροχή ο Τσούτσουρας - Σε απόγνωση οι κάτοικοι
20:28
Ζελένσκι: Η Μόσχα ετοιμάζει χτύπημα με τον «Ορέσνικ» - Aνακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ
20:17