ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναγνωστόπουλος στο CNN Greece: Νέα εποχή στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Αναγνωστόπουλος στο CNN Greece: Νέα εποχή στις συναλλαγές με το Δημόσιο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τη νέα εποχή στις συναλλαγές με το δημόσιο μίλησε στο CNN Greece o γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας πως η πανδημία βοήθησε να «έρθουν τα πράγματα πολύ πιο μπροστά», στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών όπως η υπεύθυνη δήλωση, η εξουσιοδότηση, η άυλη συνταγογράφηση.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο πολίτης έχει πλέον τη δυνατότητα «να καθίσει στο σπίτι, να εξυπηρετηθεί ψηφιακά». Πλέον λοιπόν στις προαναφερθέντες έρχονται να προστεθούν και νέες υπηρεσίες.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, είναι η «εξυπηρέτηση του πολίτη εξ' αποστάσεως, με τη χρήση νέας τεχνολογίας».

«Ξεκινήσαμε με το ΑΔΕlive με το οποίο ο πολίτης λάμβανε έναν κλειδάριθμο από το σπίτι, όταν δεν μπορούσε να πάει στην εφορία και τώρα έχουμε μια νέα μορφή αυτής της υπηρεσίας προς τα ΚΕΠ».

«Κλείνεις ένα διαδικτυακό ραντεβού με τον υπάλληλο του ΚΕΠ, συνδέεσαι με τηλεδιάσκεψη, ο υπάλληλος μπορεί να σε ταυτοποιήσει και όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΕΠ με φυσική παρουσία, προσφέρονται διαδικτυακά», σημείωσε.

Για την προσπάθεια της κυβέρνησης, ο κ. Αναγνωστόπουλος, τόνισε ότι:

«Συνδέσαμε ένα σύνολο από φορείς και παρέχουμε τη δυνατότητα να κάνει ο πολίτης τη δουλειά του για το κράτος, αφού πρώτα το κράτος έχει κάνει γι' αυτόν ό,τι μπορεί, αυτό είναι η διαλειτουργικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ