ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Σάμος - Παναγιωτόπουλος: Στο πλευρό των σεισμοπαθών οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σεισμός Σάμος - Παναγιωτόπουλος: Στο πλευρό των σεισμοπαθών οι Ένοπλες Δυνάμεις
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την αμέριστη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων στους σεισμοπαθείς της Σάμου, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σάμου και Χίου ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Έχει διαταχθεί τοπική επιφυλακή. Έχουν διατεθεί μηχανήματα στην Περιφέρεια. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα όπως πάντα στους πολίτες», έγραψε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΓΕΕΘΑ: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Την ίδια στιγμή, το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον ισχυρό σεισμό βορειοδυτικά της Σάμου, έχει ενεργήσει ως ακολούθως:

  • Η Υδρογραφική Υπηρεσία έχει εκδώσει warning navtex για τσουνάμι στο Αιγαίο, με βάση την περιοχή ευθύνης του Α/ΓΕΕΘΑ, που ταυτίζεται με την Περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Ελλάδας.
  • Έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις Μονάδες σε Σάμο, Ικαρία και Χίο, ενώ οι Διοικητές των Σχηματισμών τους βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Περιφέρειες και τους Δήμους των πληγέντων περιοχών για παροχή άμεσης βοήθειας.
  • Όλα τα Μηχανήματα Μηχανικού στα νησιά βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.
  • Επιπλέον έχει θέσει σε ετοιμότητα 2 ωρών ένα αρματαγωγό στη Σαλαμίνα και σε ετοιμότητα μίας ώρας ένα αεροσκάφος C-130 στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας και δύο ελικόπτερα CH-47 στο Αεροδρόμιο Μεγάρων.
  • Παραμένει ένα αρματαγωγό στη Σάμο σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη στέγασης πληγέντων κατοίκων.
  • Πραγματοποιήθηκαν άμεσα πτήσεις από ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.
  • Τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας τις ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (Διασώστες, σκυλιά κλπ).
  • Τηρεί σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλόλητας κτιρίων.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ