ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Επίταξη ιδιωτικών κλινικών - Πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Επίταξη ιδιωτικών κλινικών - Πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 21:00

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προβλέπεται επέκταση της αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών για λογαριασμό του ΕΣΥ στο σύστημα υγείας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του δεύτερου κύματος του νέου κορωνοϊού.

Σε τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας (επισπεύδον υπουργείου Υγείας), προβλέπεται, επίσης, ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 και εφόσον συνεχίζεται η διασπορά του κορωνοϊού, με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, θα μπορούν να διατίθενται χωρίς αντίτιμο στο ΕΣΥ, θάλαμοι, κλίνες νοσηλείας, κλίνες Αυξημένης Φροντίδας αλλά και κλίνες Εντατικής Θεραπείας των στρατιωτικών νοσοκομείων, προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες της σοβαρής υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Το CNN Greece επικοινώνησε με τον πρόεδρο των Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) Γρηγόρη Σαραφιανό, ο οποίος δήλωσε ότι η επίταξη που επιβάλλει η κυβέρνηση, αφορά μόνο σε καθεστώς πολέμου. Βεβαίως βιώνουμε μία πολύ σοβαρή υγειονομική κρίση, αυτή της πανδημίας, η οποία ωστόσο απαιτεί συνεργασίες και ξεκάθαρο τοπίο.

Εξάλλου στην ίδια τροπολογία, προβλέπεται η πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 500 ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ και 1.000 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, στις οποίες περιλαμβάνονται και οργανικές θέσεις του κλάδου των φυσικοθεραπευτών.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη Βουλή, οι γιατροί (εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες) θα ενταχθούν αμέσως (την προσεχή Δευτέρα) στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όσους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα (με προσμέτρηση χρόνου).

Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται κοντά στη συνταξιοδότηση, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι δύναται να επεκταθεί η σχέση εργασίας για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες γιατρούς προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση.

«Η προσπάθεια που κάνουμε αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, κόμματα, βουλευτές και επιστήμονες. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο υπουργός.

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Στο ΕΣΥ ιδιώτες γιατροί για να καλυφθούν οι ανάγκες

Δείτε εδώ την τροπολογία του υπουργείου Υγείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ