ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους οπαδούς του αντιεμβολιαστικού κινήματος

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους οπαδούς του αντιεμβολιαστικού κινήματος
INTIME NEWS

Δριμύ κατηγορώ κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «φαίνεται να επενδύει στη υγειονομική καταστροφή της χώρας».

«Οι ανακοινώσεις για την παρασκευή αποτελεσματικών εμβολίων έφεραν μια αχτίδα φωτός σε ολόκληρη την ανθρωπότητα μέσα στην μαυρίλα της πανδημίας. Όχι όμως στον "πλανήτη" ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

«Αν κρίνει κανείς από τις ανακοινώσεις του και από τις αντιδράσεις των στελεχών του, προκάλεσε μάλλον εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να επενδύει στην υγειονομική καταστροφή της χώρας», υπογραμμίζει η ΝΔ.

«Η κυβέρνηση προχωρά στην εκπόνηση σχεδίου για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, με τη στάση του κλείνει το μάτι στους οπαδούς του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

«Εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα έχουμε. Για τον λαϊκισμό;», καταλήγει η ΝΔ.

Υπομονή μέχρι την κυκλοφορία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού συνέστησε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, η αρμόδια Κύπρια επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, και διαβεβαίωσε πως η πρόσβαση θα είναι ταυτόχρονη σε όλα τα κράτη μέλη.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής με αντικείμενο την «οικοδόμηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία: ετοιμότητα και ανθεκτικότητα», η κ. Κυριακίδου επεσήμανε πως η κόπωση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εχθρός μετά τον κορωνοϊό και παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα έχουν ληφθεί σκληρά μέτρα.

Ενημερώνοντας για τις διαπραγματεύσεις με φαρμακευτικές εταιρίες, είπε πως έχει ήδη υπογράψει με την AstaZeneca , την Johnson & Johnson και τη Sanofi.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσίευσε η εταιρεία AstaZeneca για το υπό δοκιμή εμβόλιό της, αφού όπως υποστηρίζει, αναπτύσσει σημαντική ανοσία στους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών.

Πρόκειται για άλλη μια σημαντική εξέλιξη στην κούρσα ανάπτυξης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η Moderna και οι Pfizer/BioNTech για τα δικά τους εμβόλια το τελευταίο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ