ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μετωπική» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ περί πόλωσης και διχασμού στη σκιά των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη

«Μετωπική» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ περί πόλωσης και διχασμού στη σκιά των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Μπαράζ ανακοινώσεων και αλληλοκατηγοριών περί διχασμού και πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ διαδέχθηκαν τα επεισόδια πρωτοφανούς βιαιότητας που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη.

«Όλοι οι Έλληνες έχουν διαπιστώσει και διαπιστώνουν καθημερινά ποιος επενδύει στον διχασμό και την πόλωση. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, είναι τα έργα που μετρούν. Και τα λόγια του που τον συνοδεύουν» απάντησε η κυβέρνηση, διά της Αριστοτελίας Πελώνη, στον Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωσή του να σταματήσει ο πρωθυπουργός «να επενδύει στο διχασμό».

«Το 'ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν' όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Κουνώντας το δάχτυλο, ο κ. Τσίπρας στο τέλος καταλήγει να δείχνει μόνος του τον εαυτό του» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Και συμπληρώνει: «Ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και για το αν δέχεται το ρίσκο που αφορά την υγεία των άλλων και όχι τη δική του».

Πελώνη: Έχουν διαπιστώσει όλοι ποιος επενδύει στην πόλωση και το διχασμό

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει, νωρίτερα, δριμεία κριτική για το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη -μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη- και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό».

«Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία. Στη Δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο πρωθυπουργός, που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης», δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του. Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Το διχασμό».

Τσίπρας: Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό

Η ανταπάντηση στην Αριστοτελία Πελώνη ήλθε εν συνεχεία διά του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε πως «η αδιέξοδη και επιθετική για την κοινωνία πολιτική της κυβέρνησης γεννά τις αντιδράσεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει στην καταστολή και στον αυταρχισμό για να ξεφύγει από την αποτυχία του σε πανδημία και οικονομία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Αν η κ. Πελώνη έχει αμφιβολίες για το ποιος διχάζει, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στο πρωτοφανές αρνητικό, για εν ενεργεία πρωθυπουργό, ισοζύγιο μηνυμάτων στην επίσημη σελίδα του κ. Μητσοτάκη στο FB» λέει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Και συνεχίζει: «Η αδιέξοδη και επιθετική για την κοινωνία πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που γεννά τις αντιδράσεις. Μία κυβέρνηση που ανακοινώνει lockdown μέσα στο lockdown, που οδηγεί τους ανθρώπους να ρισκάρουν καθημερινά όταν συνωστίζονται στα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ