ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν - Κόντρα με Δρίτσα, Πουλά και Κουρουμπλή

Κοντοζαμάνης: Έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν - Κόντρα με Δρίτσα, Πουλά και Κουρουμπλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν απηύθυνε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, για τα περιστατικά διασποράς του κορωνοϊού στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά.

«Το θέμα του εμβολιασμού δεν είναι μόνο ζήτημα ατομικής προστασίας, αλλά και κοινωνικού περίγυρου και δημόσιας υγείας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος απαντώντας αργότερα σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Πουλά από το ΚΙΝΑΛ, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί αναζήτησης αστικής ευθύνης και βιομηχανίας αγωγών κατά γιατρών του ΕΣΥ.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους γιατρούς για αναζήτηση ευθύνης τους, ειδικά τώρα που λόγω κορωνοϊού δοκιμάζονται τα όρια της επιστήμης», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει γιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ και ασκεί το λειτούργημά του με δόλο.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ήρθε σε κόντρα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που έθεσε θέμα δημοσιοποίησης των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι μέλη της εξυπηρετούν πολιτικά την κυβέρνηση.

«Δεν επιλέξατε τους αρίστους. Επιλέξατε κομματικούς. Δεν συμμετέχει κανένα θεσμικό όργανο. Η επιτροπή λειτουργεί ως επτασφραγιστό μυστικό χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα να ενημερώνονται τα πολιτικά κόμματα και άλλοι θεσμοί», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επισημαίνει ότι η επιτροπή αποτελείται από 33 εγνωσμένου κύρους επιστήμονες.

Όπως είπε, μοναδικό κριτήριο για την επιλογή τους ήταν η εμπιστοσύνη στην αξία τους και η δυνατότητα να συμβάλλουν με τη γνώση τους στην ανάλυση δεδομένων και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Τον τελευταίο έναν χρόνο η επιτροπή με συνέπεια ανταποκρίνεται. Η δουλειά δεν είναι εύκολη. Η "έκθεση" των επιστημόνων είναι ανεπίτρεπτη και δεν βοηθά το έργο τους. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα μέλη ώστε να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα. Η εμπιστευτικότητα πρακτικών της επιτροπής αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για ευθυκρισία και ελευθερία στην άποψη», υπογράμμισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ