ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Έχουν ήδη διατεθεί 300.000 self test - Επεκτείνονται και στο βοηθητικό προσωπικό

Κεραμέως: Έχουν ήδη διατεθεί 300.000 self test - Επεκτείνονται και στο βοηθητικό προσωπικό
Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τον αριθμό των self test που έχουν διατεθεί στα φαρμακεία ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων της ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Όπως είπε η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχουν ήδη διατεθεί 300.000 απο τα φαρμακεία, ενώ συμπλήρωσε ότι τα τεστ επεκτείνονται και στο βοηθητικό προσωπικό, το προσωπικό καθαριότητας καθώς επίσης και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.

«Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο», πρόσθεσε.

Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε πως σχετικά με τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης (γυμνάσιο, δημοτικό και νηπιαγωγείο) η συζήτηση θα ανοίξει με τους ειδικούς μετά το Πάσχα ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν

«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο», επισήμανε.

Όσον αφορά τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι έχει τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την εισήγησή της.

«Θα περιμένουμε τις οδηγίες της Επιτροπής μετά το Πάσχα, ενδέχεται και νωρίτερα», τόνισε.

Τέλος, σχετικά με τα voucher των 200 ευρώ, για τα οποία οι αιτήσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 200.000 αιτήσεις νέων για να πάρουν τεχνολογικό εξοπλισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ