Μητσοτάκης: Καθήκον της πολιτείας η δυνατότητα πρόσβασης των ΑΜΕΑ στα δημόσια κτήρια
Ανανεώθηκε:
Στην έναρξη για την καταγραφή των δημοσίων κτηρίων και των παρεμβάσεων που χρειάζονται ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοτας πως είναι καθήκον της Πολιτείας να εξασφαλίσει την πρόσβασή τους σε όλα τα δημόσια κτήρια.
«Ένας από τους βασικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, είναι η προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους και κτήρια για ανθρώπους με αναπηρία» αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός και προσθέτει:
«Χθες, ξεκίνησε η καταγραφή των δημόσιων κτηρίων σε όλη την Ελλάδα, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες για να γίνουν επιτέλους προσβάσιμα».
«Είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει πως οι συμπολίτες μας με αναπηρία έχουν ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα δημόσια κτήρια».
Μέχρι τις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass - Αναλυτικά η διαδικασία
00:30
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας το 2025
00:07
Βρετανία: Απορρίφθηκε η πρόταση έναρξης κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του Στάρμερ
23:57
Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση επενδύει στη Sporos Μeals
23:53