ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Τασούλας: «Κλειδί» ο εμβολιασμός για την επάνοδο στην κανονικότητα

Κορωνοϊός - Τασούλας: «Κλειδί» ο εμβολιασμός για την επάνοδο στην κανονικότητα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Κλειδί» για την επάνοδο στην κανονικότητα χαρακτήρισε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, τον εμβολιασμό των πολιτών έναντι του κορωνοϊού.

«Υπάρχει επάνοδος στην κανονικότητα, προσεκτικά, και το κλειδί σε αυτή, για να ολοκληρωθεί, δεν είναι παρά η ολοκλήρωση του εμβολιασμού, χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμία επιφύλαξη και χωρίς καμία υποταγή στις απίστευτες συνωμοτικές θεωρίες, οι οποίες υπονομεύουν τη γρηγορότερη επιστροφή μας στην κανονικότητα. Ξέρουμε πια σήμερα, χάρη στην επιστήμη, ότι ο κορωνοϊός θα αντιμετωπισθεί από την αντίσταση που θα έχει ο καθένας, είτε από το εμβόλιο, είτε δυστυχώς από τη νόσηση», είπε ο κ. Τασούλας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών- μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσαρμογή της Βουλής στα δεδομένα της επιδημιολογικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι «αντιδράσαμε γρήγορα, κυρίως δίνοντας το παράδειγμα μιας προσεκτικής συνέχισης της κοινοβουλευτικής δράσης», βάζοντας «προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής, αλλά και τη συνέχιση της δουλειάς μας».

Τις εργασίες της Διάσκεψης παρακολουθούν περίπου 400 άτομα, μεταξύ των οποίων και 48 Πρόεδροι Κοινοβουλίων και 39 πρέσβεις. Οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τους καλύτερους τρόπους διακρατικής συνεργασίας, προκειμένου να εξευρεθούν μακροχρόνιες, ανθεκτικές λύσεις προστασίας του περιβάλλοντος, ως ανθρωπίνου δικαιώματος που μπορεί να ενταχθεί στη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και λύσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ