ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Άριστος γόνος ο Μητσοτάκης που αποδείχθηκε «Βαλκάνιος Κουρτς»

Τσίπρας: Άριστος γόνος ο Μητσοτάκης που αποδείχθηκε «Βαλκάνιος Κουρτς»
ΙΝΤΙΜΕ

Για την ανάγκη ποιοτικού μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απλή αναλογική με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες εκλογές, κάνοντας λόγο για «παιχνίδια Μητσοτάκη για διπλές κάλπες».

«Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι άγονες, θα δώσουν νέα προοδευτική κυβέρνηση τη Δευτέρα το πρωί», εξέφρασε την αισιοδοξία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ρεαλιστικό ριζοσπαστισμό τον οποίο πρέπει να χαρακτηρίζει το κόμμα του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως μετατρέπει το κράτος σε μαγαζί και το Μέγαρο Μαξίμου σε εταιρεία. Αποκάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό ενορχηστρωτή αυτού του σκηνικού, «άριστο γόνο που αποδείχθηκε Βαλκάνιος Κουρτς, ο οποίος τρέμει στην ιδέα της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, αλλά και την έρευνα από το Ευρωκοινοβούλιο των Pandora Papers».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε για φαύλο καθεστώς που μεθοδικώς στήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια το οποίο μπορεί και πρέπει να ηττηθεί, να αναδειχθεί πρώτη και ισχυρή δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Όσον αφορά το συνέδριο του κόμματος, που έχει προσδιοριστεί για τις 24- 27 Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα περιλαμβάνει κι αυτοκριτική:

«Το εγχείρημά μας θέλουμε να γίνει αντικείμενο της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να σμίξουμε τον κόσμο και να σμίξουμε με τον κόσμο. Και το κόμμα μας χρειάζεται μια νέα αρχή. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε. Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πάψει να χάνει και να κερδίσει πίσω τη ζωή του», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εικόνες λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ