ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο να μην υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στις κόκκινες περιοχές

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο να μην υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στις κόκκινες περιοχές
INTIME

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα σχετικά με την πανδημία και την κατάσταση του συστήματος Υγείας της χώρας. Παράλληλα, χαρακτηρίζει αδιανόητο να μην υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στις κόκκινες περιοχές.

«Η κ. Γκάγκα δήλωσε σήμερα ότι σε λίγο "θα χρειαστεί να διαλέξουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορωνοϊό ή με εγκεφαλικό"», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει, «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης που ποτέ δεν πίστεψε στην πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ». «Τώρα είναι ώρα για δράση. Είναι αδιανόητο αυτή την στιγμή να μην υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στις κόκκινες περιοχές», σχολιάζει και καταλήγει: «Για κάθε πολίτη που θα χρειαστεί πρόσβαση σε ΜΕΘ -είτε με κορωνοϊό είτε με άλλο νόσημα- και αυτή δεν θα υπάρχει, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σημειώνεται πως σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο στον Ant1 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας και το χάπι κατά του κορωνοϊού, δήλωσε: «Αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κορωνοϊού, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορωνοϊό ή με εγκεφαλικό».

Στη συνέχεια είπε πως «είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Ο καθένας μας ξέρει φίλους και γνωστούς που νοσούν. Έχουμε περισσότερα κρούσματα από ποτέ. Σήμερα όλοι μας ξέρουμε τους τρόπους ατομικής προστασίας, βασικότερος των οποίων είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να τους ακολουθούμε. Αυτός που θέλει να παρακάμψει τα μέτρα, μπορεί. Αν θέλουν, μαζεύονται 20-30 φίλοι σε ένα σπίτι, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το θέμα είναι ο καθένας να τηρήσει τα μέτρα ατομικής προστασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ