ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκισμό καταλόγισε ο Πλεύρης στον Τσίπρα για την επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Λαϊκισμό καταλόγισε ο Πλεύρης στον Τσίπρα για την επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Λαϊκισμό καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τις δηλώσεις του μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καλώντας να τον να «κατεβάσει» τη ανάρτησή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς βρίθει ανακριβειών.

«Κάποια στιγμή να κάνει την αυτοκριτική του κι όταν επισκέπτεται νοσοκομεία να έχει το θάρρος να λέει πόσες κλίνες ΜΕΘ είχαμε το 2019 και πόσες κλίνες ΜΕΘ έχουμε σήμερα», είπε ο κ. Πλεύρης για να συμπληρώσει ότι «ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα έχει ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό».

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης στο Ιπποκράτειο υπήρχαν 8 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα 30, συν 8 κλίνες ΜΑΦ. Σε ότι αφορά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, επί ΣΥΡΙΖΑ διέθετε 20 κλίνες ΜΕΘ, ενώ σήμερα 46.

«Το μόνο που κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να επισκέπτεται τα νοσοκομεία μετά τις εφημερίες. Για να πει τι δηλαδή, μετά την εφημερία; Αν έγινε ένας αγώνας των ιατρών και των νοσηλευτών την προηγούμενη ημέρα; Προφανώς... Και πριν την πανδημία, μετά την εφημερία υπάρχει μια μάχη. Και τι πάει να πει σε αυτούς τους ανθρώπους και πως τους αντίκρυσε, όταν είχε κάτω και από τις μισές κλίνες ΜΕΘ;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Μακάρι αυτόν τον αγώνα που κάνει ο κ. Τσίπρας με τις επισκέψεις, να τον έκανε για να έπειθε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν για να μην βρεθούν σε κλίνη ΜΕΘ».

Ο Θάνος Πλεύρης διέψευσε ότι 18 κλίνες δεν λειτουργούν και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθούν μαζί το νοσοκομείο για του λόγου το αληθές.

«Ή θα κατεβάσει την ανάρτηση που είναι ψευδής ή να πάμε να επισκεφθούμε τους ανθρώπους που είναι μέσα σε αυτές», είπε και διευκρίνισε ότι οι κλίνες αυτές είναι για καθαρά κι όχι για covid περιστατικά.

«Γιατί δεν μπορείς να βάλεις covid περιστατικά εκεί που υπάρχουν καθαρά περιστατικά», σημείωσε και επεσήμανε πως ήδη έχει ανέβει κόσμος και από την Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει το προσωπικό των νοσοκομείων.

«Τι θα πει στους ασθενείς που τώρα νοσηλεύονται σε αυτές τις κλίνες, ότι δεν λειτουργούν; Λειτουργούν, 9 έχουν καλυφθεί και 9 δεν έχουν καλυφθεί. Βάσει του σχεδιασμού μπορεί να γίνει αναπροσαρμογή και να μπουν περιστατικά covid και να μεταφερθούν αλλού τα καθαρά περιστατικά», είπε και μίλησε για τη μάχη που δίνει όλο το προσωπικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ