ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - ΣΥΡΙΖΑ: Απαντήστε κ. Πλέυρη στις δηλώσεις Γκάγκα περί διαλογής ασθενών

Κορωνοϊός - ΣΥΡΙΖΑ: Απαντήστε κ. Πλέυρη στις δηλώσεις Γκάγκα περί διαλογής ασθενών
INTIME / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παραλήρημα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη στη Βουλή, σχετικά με την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας και καλεί τον υπουργό Υγείας να απαντήσει στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού του περί διαλογής ασθενών με κορωνοϊό ή εγκεφαλικό στα νοσοκομεία της χώρας.

«Αντί να παραληρεί στη Βουλή ο υπουργός του "δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους ανεμβολίαστους", κ. Πλεύρης, καλό θα ήταν να απαντήσει στις ίδιες τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευσης.

«Η κυρία Γκάγκα παραδέχθηκε, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, πως σε λίγο θα διαλέγουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορωνοϊό ή με εγκεφαλικό και πως δεν μας λείπουν οι υποδομές σε ΜΕΘ, αλλά "δεν έχουμε ούτε παραπάνω νοσηλευτικό, ούτε ιατρικό προσωπικό» επισημαίνεται.

«Την ώρα, λοιπόν, που και πάλι δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται και κάποιοι χάνουν τις ζωές τους εκτός ΜΕΘ, ο κ. Πλεύρης καλό θα ήταν να ζητήσει μια συγγνώμη παρά να κουνάει το δάχτυλο» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας:

«Να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό ακόμη και τώρα, και όχι να παίζει τις μουσικές καρέκλες με εξουθενωμένους υγειονομικούς και κρατώντας κλειστές κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα».

«Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο κ. Πλεύρης; Ανίκανος, ψεύτης, αλλά και επικίνδυνος, όσο παραμένει στη θέση του υπουργού Υγείας, εν μέσω πανδημίας, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ