ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Οικονόμου: Αντί για χυδαιότητες να απαντήσει πόσοι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ για Οικονόμου: Αντί για χυδαιότητες να απαντήσει πόσοι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Απάντηση στα περί «παραληρήματος καταστροφολογίας» που καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενους στους σημερινούς 70 θανάτους από κορωνοϊό, κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου «αντί για χυδαιότητες» να απαντήσει «πόσοι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ».

«Αν πάλι πάει να αποφύγει την αλήθεια, τουλάχιστον να απαντήσει τελικά εάν έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας που τον κατηγορεί για fake news και διακίνηση πλαστών εγγράφων», σχολίασε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του το απόγευμα δήλωνε μεταξύ άλλων ότι «στην αρχή της πανδημίας οι ΜΕΘ ήταν 557 και σήμερα 1.277 και αυτό ο κ. Τσίπρας το αποκαλεί “τίποτα”. Μιας όμως και αύριο θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, και ενδεχομένως και τα νοσοκομεία στις πόλεις αυτές, τον ενημερώνουμε από σήμερα για τα ακόλουθα:

  • Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: 2019 8 ΜΕΘ - 2021 21 ΜΕΘ και 154 επιπλέον στελέχη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Νοσοκομείο Κομοτηνής: 2019 3 ΜΕΘ – 2021 5 ΜΕΘ και επιπλέον 95 στελέχη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Νωρίτερα, ο Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9, δήλωσε πως «αν είχαν εμβολιαστεί όσοι είναι ανεμβολίαστοι, δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση στις εντατικές, τους διασωληνωμένους, τα νοσοκομεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ