ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θάνος Πλεύρης ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων για την πανδημία

Ο Θάνος Πλεύρης ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων για την πανδημία
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας ενώ θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης. INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων έχει αυτήν την ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας ενώ θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Τη Δευτέρα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός έκανε λόγο για καλό και κακό σενάριο.

Το θετικό σενάριο αφορά στην κορύφωση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου κι εν συνεχεία να υπάρξει αποκλιμάκωση. Σύμφωνα με το αρνητικό σενάριο, τα κρούσματα θα ανεβαίνουν μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Παραδέχθηκε ότι ανέμενε μεγαλύτερη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, ωστόσο, τα ραντεβού για την τρίτη δόση πηγαίνουν πολύ καλά.

«Στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε, αλλά τρέχουν πλέον με ρυθμούς Μαρτίου, έχουμε 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς», είπε και σημείωσε ότι δεν καταγράφεται ενδιαφέρον για τη χορήγηση πρώτης δόσης σε ηλικίες άνω των 60 ετών που ανέρχονται σε περίπου 570.000.

Πάντως, η κυβέρνηση διαμηνύει διαρκώς πως θέμα lockdown στην Ελλάδα δεν τίθεται τόσο γιατί δεν μπορεί να το αντέξει η κοινωνία και η οικονομία, όσο και γιατί οι εμβολιασμοί στους ενήλικες προχωρούν.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ