ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ζητά επίμονα πρόωρες εκλογές
Ύστερα κι από την «τραγική», όπως τουλάχιστον τη χαρακτηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, διαχείριση (και) της κακοκαιρίας «Ελπίδα» από την κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν αποκλείουν εκλογικό αιφνιδιασμό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την άνοιξη.
Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, οι αμέσως επόμενοι μήνες - αν είναι μήνες κι όχι μήνας - θα είναι και οι τελευταίοι που η ΝΔ θα απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στις δημοσκοπήσεις και, μάλιστα, με μια διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο.
Αν, πάντοτε κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός καθυστερήσει κι άλλο την απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο και θα αναγκαστεί να εξαντλήσει την τετραετία, φτάνοντας μέχρι την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2023.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει και χθες Τετάρτη εκλογές- αναμένεται να επαναλάβει το σχετικό αίτημα και στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- δεν σχετίζεται μόνο με το λαϊκό κλίμα των ημερών ή με την ανάγκη συσπείρωσης των ψηφοφόρων του μπροστά στον πραγματικό ή διασταλμένο από τα ΜΜΕ «καλπασμό» του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΚΙΝΑΛ.
Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 31 Μαρτίου με 3 Απριλίου και η διαδικασία εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος- εφόσον, βεβαίως, υπερψηφιστεί η σχετική πρόταση Τσίπρα- θα ακολουθήσει είναι προφανές ότι εκλογές την άνοιξη θα βρουν το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να μην έχει ολοκληρώσει τις ριζικές τομές για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες θέλουν και το χρόνο τους για να δημιουργήσουν και πολιτικές εντυπώσεις.
Όσο, επομένως, ο κ. Τσίπρας θα ζητά εκλογές τόσο περισσότερο θα δυσκολεύεται ο πρωθυπουργός να τις αποδεχθεί αφού θα δημιουργηθεί η εντύπωση σε μια τέτοια περίπτωση πως σύρεται σε αυτές από τη βούληση του πολιτικού του αντιπάλου.
Κοντολογίς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά άμεσα εκλογές, για να μην γίνουν άμεσα και να του δοθεί χρόνος, ώστε να προχωρήσει στις εσωκομματικές του μεταρρυθμίσεις.
Συναγερμός για εξαφάνιση ανήλικης από χώρο φιλοξενίας στο Ίλιον - Σε πιθανό κίνδυνο η ζωή της
13:00
Άρειος Πάγος: Σε τέσσερις εισηγητές η υπόθεση δανείων με ελβετικό φράγκο - Τους επόμενους μήνες απόφαση
12:59
Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις - Συνεχίζει η Πυροσβεστική την άντληση υδάτων
12:56
Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα - Έκτακτη διακοπή υδροδότησης
12:54