ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος για Ανδρουλάκη: Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητά την παραμονή της δεν γίνεται

Ηλιόπουλος για Ανδρουλάκη: Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητά την παραμονή της δεν γίνεται
«Η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πολιτικά σελίδα», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία INTIME

Την τοποθέτηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, υπέρ της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά κατά των πρόωρων εκλογών σχολιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο περιμένουν στην Κουμουνδούρου από τον κ. Ανδρουλάκη να εξηγήσει στους πολίτες, αφού καταψηφίζει την «αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς», γιατί δεν θέλει εκλογές.

«Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται», σημειώνει με νόημα ο κ. Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου:

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για αποτυχία της κυβέρνησης σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», αναφερθείς στους λόγους που οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση στην κατάθεση της πρότασης μομφής.

«Πρώτα απ’ όλα έχουμε την πανδημία. Συνεχίζει η χώρα να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τον πληθυσμό», επανέλαβε και πρόσθεσε: «ήδη μέσα στο Γενάρη –το μήνα που βαφτίσανε τελευταίο μήνα της πανδημίας- μετράμε 2.293 απώλειες».

Όσον αφορά την ακρίβεια, υπογράμμισε: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στις τρεις πιο ακριβές χώρες στην ευρωζώνη στην τιμή του ρεύματος, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη στην οποία ο βασικός μισθός παραμένει πιο κάτω από ό,τι ήταν το 2010».

Τρίτον, σημείωσε την ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. «Ζούμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, μια κυβέρνηση που διαρκώς δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για μια εβδομάδα ακούγαμε για τον δήθεν πανέτοιμο κρατικό μηχανισμό και είδαμε τελικά τι συνέβη», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «ακόμα και στο νοσοκομείο Σωτηρία, έμειναν ασθενείς χωρίς φαγητό». Υπενθύμισε δε ότι «η κυβέρνηση έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό της και το καλοκαίρι, που κάηκε η μισή χώρα με δύο μποφόρ».

Πέρα, όμως, από όλα τα προηγούμενα, «υπάρχει επίσης το θέμα της Δημοκρατίας και των θεσμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Όταν έχουμε το νούμερο δύο της κυβέρνησης, τον κ. Γεραπετρίτη, να συνομιλεί με έναν υπόδικο και να τον ενημερώνει για το νομοθετικό έργο, υπάρχει πλέον άρωμα βαθιάς θεσμικής παρακμής», σχολίασε.

Επισήμανε δε ότι «ήταν ο ίδιος ο κ. Βρούτσης, ο πρώην υπουργός Εργασίας, ο οποίος κατήγγειλε πως ο κ. Φουρθιώτης μπήκε με μπράβους στο υπουργείο του».

«Η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πολιτικά σελίδα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ