ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς βλέπουν το ενδεχόμενο εκλογών, το ΚΙΝΑΛ και τα εσωκομματικά τους

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς βλέπουν το ενδεχόμενο εκλογών, το ΚΙΝΑΛ και τα εσωκομματικά τους
Σημειώνουν στην Κουμουνδούρου πως ο πρωθυπουργός εντάσσει την πολιτική προσωρινών αναστολών επώδυνων μέτρων ή το πλαφόν στα καύσιμα στο πλαίσιο δημιουργίας του κατάλληλου προεκλογικού σκηνικού INTIME

«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Μάιο, θα αναγκαστεί να εξαντλήσει την τετραετία». Αυτή είναι η πιο δημοφιλής άποψη εντός του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τη δεδομένη χρονική στιγμή κι αυτό γιατί εκτιμούν πως τα πολύ δύσκολα βρίσκονται μπροστά για την κυβέρνηση, ιδίως όσο καθυστερεί η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο περιμένει για να προχωρήσει και σε προεκλογικές παροχές.

Σημειώνουν, μάλιστα, με νόημα στην Κουμουνδούρου πως ο πρωθυπουργός εντάσσει την πολιτική προσωρινών αναστολών επώδυνων μέτρων, όπως το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για 3.000 ακίνητα που ανήκουν σε ευάλωτους πολίτες, ή το πλαφόν στα καύσιμα, στα προϊόντα υγείας και διατροφής μέχρι τις 30 Ιουνίου, ακριβώς στο πλαίσιο δημιουργίας του κατάλληλου προεκλογικού σκηνικού.

Όσο περνά, εξάλλου, ο καιρός τόσο λιγότερο ανησυχούν στην αξιωματική αντιπολίτευση για ενδεχόμενο προσπέρασμά τους από το ΚΙΝΑΛ.

Με βάση και τα στοιχεία μυστικών δημοσκοπήσεων που έχουν στη διάθεσή τους, έχει ανακοπεί η δυναμική ανόδου του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο εισπράττει μάλιστα πολύ περισσότερους ψηφοφόρους από τη ΝΔ σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Προβλέπουν, μάλιστα, πως στην καλύτερη περίπτωση, κι αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, το ΚΙΝΑΛ δεν θα συγκέντρωνε άνω του 12% των ψήφων.

Από την άλλη, ωστόσο, δεν κλείνουν τα μάτια στον εσωκομματικό πόλεμο στη Χαριλάου Τρικούπη για τις μετεκλογικές συνεργασίες, σημειώνοντας πως ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται όμηρός τους και στις δημόσιες εμφανίσεις του οι οποίες, κατά τους ίδιους, χαρακτηρίζονται από αοριστολογίες, όταν δεν είναι πιο επικριτικές απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και σε σύγκριση με την πιο ήπια στάση του απέναντι στην κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου, ωστόσο, έχουν και τα δικά τους θέματα ενόψει συνεδρίου κι ένα από αυτά είναι και η χαμηλή προσέλευση πολιτών στις ανά τη χώρα συνελεύσεις, που πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα.

Μολονότι αντιλαμβάνονται, ότι οι περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζουν ζητήματα ακόμα και οικονομικής επιβίωσης, δεν απουσιάζει ο σχετικός προβληματισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ