ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας ζητά άμεσα απάντηση από Ανδρουλάκη για κυβερνητική συνεργασία

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας ζητά άμεσα απάντηση από Ανδρουλάκη για κυβερνητική συνεργασία
Δεν περνά απαρατήρητη ούτε από την Κουμουνδούρου η αυξημένη δυναμική που έχει αναπτύξει το ΚΙΝΑΛ ευρύτερα στην Κρήτη Image Online

«Έχουμε καταθέσει εδώ και πολύ καιρό, στηριζόμενοι και στο ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, μια πρόταση προς τις προοδευτικές δυνάμεις απαλλαγής της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προοδευτικής διακυβέρνησής της. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσει: Θέλει να συνεχίσει να κυβερνά ο Μητσοτάκης; Επιθυμεί να συνεχιστεί να παραταθούν για ένα χρόνο ακόμα η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, οι απευθείας αναθέσεις, οι επιθέσεις στο κράτος δικαίου»;

Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζουν στο CNN Greece συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τις αιχμές που άφησε, δύο φορές μάλιστα, περιοδεύοντας στο νομό Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τον ομόλογό του του ΚΙΝΑΛ.

«Αν δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία... Από την Κρήτη, από τη μήτρα της δημοκρατικής παράταξης που άνοιξε το δρόμο σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, θα συνειδητοποιήσουν ότι όταν στο λιόγερμα βλέπουν τον ίσκιο τους αυτό δεν είναι το μπόι τους κι ότι η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», ήταν οι χαρακτηριστικότερες σχετικές ατάκες που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποβαθμίζουν το ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να επιτεθεί στον κ. Ανδρουλάκη από τον τόπο καταγωγής του τελευταίου, το Ηράκλειο, ωστόσο η αυξημένη δυναμική που έχει αναπτύξει το ΚΙΝΑΛ ευρύτερα στην Κρήτη- έχει τα υψηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά του από οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια- δεν έχει περάσει απαρατήρητη ούτε από την Κουμουνδούρου.

Όπως κι αν έχει, βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο όπου χτίζονται τα εκλογικά διλήμματα κι ένα από τα κορυφαία είναι τι θα πράξει τελικώς η Χαριλάου Τρικούπη.

Από εκεί και πέρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν γυρίσει σελίδα από τις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, το Πολιτικό Συμβούλιο της Πέμπτης υποβαθμίζεται από όλες τις τάσεις ως τυπικό και τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο συνέδριο της επόμενης εβδομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αναμένονται αυτή την εβδομάδα αποφάσεις για το πότε θα διεξαχθεί η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη, περιμένοντας το σώμα του συνεδρίου να αποφασίσει αν συμφωνεί με αυτήν τη διαδικασία και στη συνέχεια να ληφθούν όλες οι τεχνικές αποφάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ