ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πίεση στον Ανδρουλάκη και μέσω εσωκομματικού δημοψηφίσματος

ΣΥΡΙΖΑ: Πίεση στον Ανδρουλάκη και μέσω εσωκομματικού δημοψηφίσματος
Το πρώτο εσωκομματικό δημοψήφισμα από αυτά που έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα αφορά ακριβώς το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών του κόμματός του μετά την κάλπη της απλής αναλογικής © Intime p.a.

Δεν είναι όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ενθουσιασμένοι με την αλλαγή στάσης του κόμματος απέναντι στις δημοσκοπήσεις τώρα που αυτές δείχνουν μείωση της ψαλίδας από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνουν με νόημα κομματικές πηγές, «τι θα γίνει αν αύριο μεθαύριο και μετά από όποια μέτρα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια οι δημοσκοπικές εταιρείες επανέλθουν στις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ; Θα ξαναπούμε πως δεν τις εμπιστευόμαστε όταν τώρα λέμε πως τις εμπιστευόμαστε και χθες πάλι πως δεν τις εμπιστευόμαστε»;

Την ίδια ώρα, οι προεδρικοί δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τη δημόσια αντιπαράθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι όσα υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών περί σοσιαλδημοκρατίας δεν είχαν τόσο στόχο τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο τον Αλέξη Τσίπρα και το δικό του φλερτ με το «νέο ΠΑΣΟΚ».

Όπως κι αν έχει, πάντως, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να προσθέσουν τα οργανωμένα μέλη τους στην πίεση που θα συνεχίσουν να ασκούν στο ΚΙΝΑΛ για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρώτο εσωκομματικό δημοψήφισμα από αυτά που έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα αφορά ακριβώς το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά την κάλπη της απλής αναλογικής.

Στο σχετικό ερώτημα, μάλιστα, δεν αποκλείεται να αναφέρεται ονομαστικά η Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να αυξηθεί και η πίεση στους ώμους του κ. Ανδρουλάκη για ξεκαθάρισμα της δικής του στάσης.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επανέρχεται στην ενεργό δράση μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα έχει συνάντηση σήμερα Πέμπτη του Πάσχα με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξάλλου, δεν αποκλείεται να συνεχίσει τον κύκλο των περιοδειών του την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ